Te pot susține în situația în care te confrunți cu anxietate, fobii, depresie, tulburări de comportament, tulburare obsesiv-compulsivă, depășirea unor experiențe traumatice (prezente sau trecute), dacă dorești să îți îmbunătățești abilitătile parentale, să îți optimizezi viața sau simți că este momentul să te dezvolți personal.

Mai jos găsești detaliat o parte din serviciile oferite, pentru a înțelege mai bine abordarea mea și a alege care sunt serviciile de care ai nevoie.

Este demersul prin care se evaluează potențialul de funcționare a psihicului, starea de sănătate mentală, cognitivă, emoțională și/sau comportamentală, se identifică posibile dificultăți de funcționare sau tulburări psihice, precum și resursele personale și punctele forte.
Scopul evaluării psihologice poate fi formularea unui psihodiagnostic, autocunoaşterea şi dezvoltarea personală sau începerea unui demers terapeutic de identificare a problemelor cu care vă confruntați, astfel încât să putem stabili împreună obiectivele terapeutice.
În urma evaluării, pot elibera:
Avize psihologice / examen psihologic pentru Comisia de evaluare a capacității de muncă (pensie) și handicap, cu specificarea scorurilor: MMSE, GAFS, Reisberg, Testul Ceasului.
Fișă de evaluare psihologică în vederea încadrării în grad de handicap, a orientării școlare și profesionale și a planificării beneficiilor, serviciilor și intervențiilor pentru copilul cu dizabilități și/sau cerințe educaționale speciale - pentru copii până la 7 ani

mergi inapoi

Este un proces de scurtă sau lungă durată, care are ca scop rezolvarea unor probleme de funcționare, dezvoltare sau adaptare a copilului la mediul său de viață. În intervenția mea voi ține cont de experiențele acestuia, de resursele și potențialul său, precum și de mediul în care trăiește și influența acestuia asupra copilului.
În general psihoterapia copilului începe cu o ședință inițială doar cu părinții (aparținătorii). Este o ședință de identificare a informațiilor semnificative despre copil și istoria acestuia, de evaluare a situație prezente și a problemelor cu care copilul se confruntă. Ulterior, în funcție de situație și de vârsta copilului, pot urma ședințe individuale cu acesta, ședințe comune părinți-copil sau doar ședințe de consiliere parentală.

În cazul adolescenților, în funcție de vârstă și de problema cu care se confruntă, aceștia pot veni împreună cu părinții la prima ședință, însă, pentru a lua o decizie potrivită, stabilim împreună pașii de urmat, în cadrul unei discuții telefonice succinte.

În intervenția psihoterapeutică folosesc jocul terapeutic utilizând păpuși, figurine, nisip, marionete, instrumente muzicale, desene, povești, precum și modelarea plastelinei sau a lutului. Uneori discutăm sau creăm scenarii, alteori identificăm, dezvoltăm sau exersăm tehnici de relaxare.

Durata procesului terapeutic este influențată de mai mulți factori, spre exemplu severitatea problemelor, dificultățile cu care se confruntă copilul și menținerea lor în timp, resursele personale, implicarea părinților etc.

De menționat este faptul că psihoterapia copilului presupune și implicarea părintelui/părinților în susținerea acestuia în afara ședințelor psihologice, pentru atingerea obiectivele terapeutice. De multe ori, pentru rezolvarea problemei este necesar să apară schimbări și în comportamentul sau atitudinea părintelui sau a adulților implicați în viața copilului, iar pentru aceasta ofer servicii de consiliere parentală.


mergi inapoi

Este serviciul psihologic care are ca obiectiv susținerea și pregătirea adulților în rolul lor de părinți, prin dezvoltarea abilităților necesare creșterii și îngrijirii copiilor. Mai exact, are în vederea înțelegerea problemelor cu care se confruntă copilul și a nevoilor acestuia, precum și identificarea unor modalități prin care părintele le poate satisface corespunzător; dezvoltarea unor metode adecvate de gestionare a comportamentelor nepotrivite, dezadaptative; cunoașterea unor informații despre dezvoltarea copilului și ce ar fi de așteptat de la acesta să facă, în funcție de vârstă; cunoașterea potențialului propriului copil și identificarea unor strategii care să îl ajute să valorifice resursele personale etc.

Pe scurt, consilierea parentală se referă la susținerea părinților în a-și însoți copilul pe propriul drumul.

Știu că rolul de părinte pe cât de multe împliniri și bucurii poate aduce, uneori vine cu multe provocări și o serie de emoții, frustrări, neputințe, temeri, dificultăți de relaționare … iar lista poate continua. Situația poate deveni și mai complicată atunci când un părinte își propune să facă altfel decât au procedat părinții lui și nu are alternativă, nu știe cum să procedeze altfel, pentru că nu are uneltele necesare.

Vestea bună este că există soluții!
Putem învăța să devenim părinți mai buni, fără a avea pretenția de a fi perfecți. Nu pentru că este ceva ce ne lipsește, ci pentru că nu există părintele perfect.

Dacă sunteți părinte și ați ajuns aici, vă felicit pentru căutările dumneavoastră în rolul de părinte! Primul pas este să fiți blând cu propria persoană. Al doilea pas este să căutați susținere la alte persoane, iar dacă vă doriți, puteți să faceți și o programare pentru servicii specializate.
Eu sunt aici, pregătită să vă susțin!

Vă aștept cu încredere!
mergi inapoi

Știu că viața nu este mereu ușoară și uneori, chiar și cei puternici au nevoie de ajutor pentru a depăși provocările zilnice. La un moment dat în viață, fiecare are bătăliile sale de purtat și propriile obstacole de trecut.

Dacă te simți copleșit, te confrunți cu o situație căreia îți este greu să îi faci față sau ai experimentat evenimente care te-au marcat, peste care îți este greu să treci, sau poate trăiești emoții intense, dificil de gestionat, dacă te confrunți cu probleme de relaționare și nu știi cum să faci... pentru toate aceste situații sunt aici și te pot susține. În cazul în care îți dorești să primeșți ajutor, este necesar să îl ceri.

Înțeleg că nu este ușor să faci acest pas, este nevoie de curaj și de accesarea mai multor resurse interioare pentru a cere ajutorul. De aceea abordarea mea este una umanistă, caldă și empatică, pentru a înțelege mai bine nevoile tale și a oferi un cadru potrivit. Toate acestea pentru ca tu să te recuperezi, să depășești problemele cu care te confrunți. Pentru că da, sunt șanse pentru un mâine mai bun și ai toate resursele pentru ca ție să-ți fie mai bine!

Sesiunile de psihoterapie te pot ajuta să explorezi modul în care experimentezi și privești lumea din jurul tău, să înțelegi cum te afectează interacțiunea cu mediul și cu ceilalți, să găsești modalități potrivite ție de rezolvare a unor situații; să fii mai conștient de resursele tale interioare și să le accesezi; să vindeci anumite răni și să alini unele suferințe, care poate nu-ți dau pace; să-ți stabilești scopuri personale sau să atingi anumite obiective; să înveți cum să-ți satisfaci anumite nevoi, care, odată împlinite te pot ajuta ... să-ți recâștigi starea de bine!

Dacă rezonezi cu cele de mai sus și simți ca te pot susține, te aștept cu încredere!
mergi inapoi

Acasa
Despre mine
Preturi
Articole si Studii
Contact